Посланикът на Финландия в България Кристина Кувая-Ксантопулос коментира пред присъединяването на

...
Посланикът на Финландия в България Кристина Кувая-Ксантопулос коментира пред присъединяването на
Коментари Харесай

Посланикът на Финландия у нас благодари за подкрепата на България за членството в НАТО

Посланикът на Финландия в България Кристина Кувая-Ксантопулос разяснява пред присъединяването на страната ѝ към НАТО и благодари на България ни за оказаната поддръжка:

" Днес е популярен ден! Финландия се причислява към НАТО. Ние в действителност се надяваме, че нашите шведски другари ще се причислят към Алианса. Финландия се причислява с цялостния си потенциал. Ние чакаме да бъдем пълновръстен член във връзка с отговорностите, както и във връзка с правата. Очакваме с неспокойствие да работим за сигурността на целия Алианс, на съдружниците и във взаимоотношение с тях ".

По думите ѝ присъединението на страната към НАТО е най-хубавата опция за възстановяване на националната сигурност:

" Мисля, че не е имало директна опасност за Финландия. Ние обаче разбрахме, че атмосферата на сигурност в Европа се е трансформирала фрапантно, когато Русия нападна Украйна на 24 февруари предходната година. Стана ясно, че обстановката за Финландия се е трансформирала. С Русия имаме доста дълга обща граница - 1300 км. Имаше полемика във финландското общество по какъв начин да подобрим националната сигурност. Ние имаме доста мощен боен потенциал, само че какво още можем да създадем? След тази полемика стана ясно, че НАТО е най-хубавата опция. Това не е ориентирано против някого, а е за сигурността на нашата страна ", разяснява пред БНР дипломат Кувая-Ксантопулос по време на конференция " Замъглената истина - дезинформация в Югоизточна Европа ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР